D-Congress
2019-03-07

David Rowan spår framtiden

På D-Congress 2019 berättar han om sina insikter och ger användbara tips till den som är ute efter radikala sätt att anpassa sig och frodas i den digitala eran.

Författare

Svensk Digital Handel

Artikelns längd

2min

Dela artikel

Den före detta chefredaktören för Wired UK, David Rowan, har gjort sig känd som en av världens främsta experter på ny teknologi och hur den omformar världen omkring oss.

På D-Congress 2019 berättar han om sina insikter och ger användbara tips till den som är ute efter radikala sätt att anpassa sig och frodas i den digitala eran.

De senaste åren har David Rowan rest världen runt i sin jakt på innovationerna som kommer förändra världen.

Det finns otroligt mycket innovation, som strålningsblockerande kalsonger eller appar som signalerar när mjölken hemma i kylskåpet blivit sur. Jag kallar dem bullshit-innovationer. Men är det dessa innovationer som kommer förändra världen? Jag har blivit besatt av att hitta människorna och innovationerna som driver utvecklingen framåt.

På sina resor har David Rowan träffat alltifrån stora företagsledare till ledande innovatörer inom techindustrin och startup-världen. Det som utmärker de revolutionerande innovationerna är att de matchar människors behov och löser problem i vardagen.

Det är innovationer som hjälper riktiga människor med riktiga problem. Som företaget som utvecklat en metod för screening av rörelsemönster för att upptäcka sjukdomen Parkinson i tid. Eller onlinetjänsten för byteshandel när valutor av någon anledning tappat kraft som betalningsmedel.

I sin jakt på innovationerna som faktiskt påverkar människors liv har David Rowan identifierat några tips för den som är ute efter radikala sätt att anpassa sig och frodas i den digitala eran:

Skapa en service! De flesta framgångsrika innovationer bygger på att tillgodose ett behov snarare än en produkt.

Bygg ett ekosystem av tjänster eller produkter och dra nytta av varandra.

  • Omfamna otillfredsställda behov. Saknas förutsättningar för din produkt kan du se till att bli en del av lösningen!
  • Skapa team med medarbetare som känner sig fria att urforska framtidens möjligheter.
  • Var agil, ta risker och våga satsa.
  • Samla in data och nyttja den!
  • Försök förutspå framtiden genom att utforska sådant du inte visste att du behövde.
  • Främja ett arbetsplatsklimat där olika åsikter och infallsvinklar ryms.
  • Utnyttja nya teknologier på oväntade sätt.
  • Vänd motgång till framgång.