Talare på Nordic Retail Summit

Från branschledare till innovatörer och politiker, våra talare under Nordic Retail Summit är redo att dela med sig av sina insikter och framtidsspaningar. Missa inte chansen att lyssna till och nätverka med toppnamnen inom handeln. Se talarlistan och förbered dig för en dag full av inspiration och kunskap.

Håll utkik, talarna uppdateras löpande!

Elisabeth Svantesson

Parti: Moderaterna, Finansminister

 

Elisabeth Svantesson, en framstående svensk politiker och ekonom. Hon har en stark akademisk bakgrund med en examen i ekonomi från Stockholms universitet. Som finansminister har hon framgångsrikt främjat ekonomisk tillväxt, skapat arbetstillfällen och stärkt Sveriges ekonomiska stabilitet. Hennes expertis och ledarskap har gjort henne till en respekterad figur inom politiken och finansvärlden.

LinkedIn

 

Frida Boisen

Journalist och författare

 

Frida har en gedigen erfarenhet inom journalistik och kommunikation och har arbetat för ledande mediehus som Expressen och Aftonbladet. Boisen har också varit chefredaktör för Veckorevyn och är författare till flera böcker om sociala medier och digital kommunikation. Hennes engagemang och expertis har gjort henne till en betydande röst inom svensk mediebransch.

LinkedIn

 

Carola Lundell

KICKS, Executive Vice President

 

Carola har varit på KICKS sedan 2020, först i rollen som CMO med ansvar för e-handel, lojalitet och marknad i Norden och sedan september 2023 som EVP för KICKS då Matas Group förvärvade KICKS. Carola har lång erfarenhet av ledande kommersiella roller med fokus på transformation och digitalisering och har tidigare varit CCO på Nelly.com, affärsutvecklingschef på TV4, digital chef på Coop och global digital chef på Electrolux.

LinkedIn

 

Darja Isaksson

Vinnova, generaldirektör

 

Darja Isaksson är generaldirektör för Vinnova, Sveriges innovationsmyndighet, sedan 2018. Hon tjänstgör som expertrådgivare åt EU-kommissionen i den högnivågrupp som kallas ESIR, samt i Sveriges regerings Digitaliseringsråd. Tidigare har hon varit medlem i statsministerns innovationsråd från 2015 till 2018 och suttit i styrelserna för forskningsinstituten RISE Interactive och RISE SICS. Med en bakgrund som entreprenör har hon blivit erkänd som en av världens 50 mest inflytelserika ledare som navigerar genom förändringar av Apolitical, och har hjälpt till att utveckla innovativa produkter inom områdena konsumentelektronik, bankväsen och e-handel som har berört miljontals människor.

LinkedIn

 

Elin Ryrfeldt

Axfood, CISO

 

Elin är civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm som under de senaste femton åren arbetat med informationssäkerhet, risk- och krishantering, totalförsvar, privat-offentlig samverkan och dataskydd.

Hon började på Axfood 2017 där hon byggt upp Axfoods organisation och ledningssystem för informationssäkerhet och dataskydd och har sedan 2020 haft rollen som CISO. Utöver Axfood har hon bred erfarenhet av arbete som konsult i totalförsvarsfrågor inom flera olika sektorer från företaget 4C Strategies samt lång erfarenhet av informations- och it-säkerhetsarbete från Ericsson. En av hennes styrkor är att förklara relativt tekniskt snåriga och komplexa standarder och begrepp på ett strukturerat och lättillgängligt sätt.

LinkedIn

 

Ludvig Strand

Axel Johnson, Emerging Tech & AI Future Analyst

 

Ludvig anslöt till Axel Johnson 2019 för att leda tidiga AI-experiment och har sedan dess blivit koncernens ansvariga framtidsanalytiker för framväxande teknologier och AI. I sin roll navigerar han den snabbt föränderliga tekniska utvecklingen och hur den kan forma företag, handeln och samhället i stort. Med förmågan att omvandla komplexa tekniska koncept till lättförståeliga insikter, hjälper Ludvig tusentals ledare och medarbetare att förstå och navigera de nya förändringarna. Ludvig leder även tvärfunktionella forum med ledare inom digital utveckling, IT och Analytics.

LinkedIn

 

Sofia Larsen

vd för Svensk Handel

 

Sofia är civilekonom som under karriären varit gränsgångare mellan den nationella politiken, näringslivet och akademin. Hon bl a varit 12 år i rikspolitiken som riksdagsledamot och utskottsordförande, i koncernledningen för utbildningskoncernen AcadeMedia som segmentschef, ansvarat för samverkan och innovation på Örebro universitet samt haft ett antal styrelseuppdrag i både företag och organisationer. Hon är sedan våren 2022 vd för Svensk Handel.

LinkedIn

 

Martin Kits

Svensk Handel, Chef för näringspolitik och opinionsbildning

 


Martin är journalist i grunden och har jobbat cirka 10 år i rikspolitiken. Bland annat som stabschef åt tidigare socialministern, Göran Hägglund och som stabschef åt nuvarande näringsministern, Ebba Busch. Efter politiken har Martin också varit partner och seniorkonsult i Nordic Public Affairs.

LinkedIn

 

Per Ljungberg

Svensk Handel, Chief Innovation Officer / Head of D-Congress

 

Per står som innovationschef på Svensk Handel i frontlinjen för att utforska och dela banbrytande trender inom handelssektorn. Han spelar en central roll i att skapa mötesplatser och vitala nätverk, drivna av insikter om handelns transformation, med D-Congress som den främsta där han sedan 2019 ansvarat för teamet som genomför mötesplatsen. Med en bakgrund från e-handeln från 1999 har Per en gedigen erfarenhet av att tolka branschens utveckling, bland annat efter att under elva år ansvarat för e-barometern och numera som talesperson för E-handelsindikatorn. Utöver detta har Per nästan två decenniers erfarenhet som senior rådgivare inom kommunikation.

LinkedIn

 

Nina Jelver

Svensk Handel, säkerhetschef

 

Kriminolog med lång erfarenhet av bedrägerier och IT-brott. Spelade en central roll i uppbyggnaden av polisens nationella bedrägericenter, där hon arbetade som analytiker i fem år. Började 2018 som bedrägeriexpert på Svensk Handel och fortsatte att fördjupa sig i bekämpningen av bedrägerier och IT-relaterade brott. I sin senaste position som säkerhetschef har hon ytterligare stärkt sitt fokus på att hantera företagens sårbarhet mot brott, särskilt de som utspelar sig i den digitala sfären. Tillsammans med sina kollegor möter hon dagligen utmaningar och arbetar intensivt för att förstå och bekämpa digital brottslighet, med en ökande koppling till den grova organiserade brottsligheten.

LinkedIn

 

Magnus Nikkarinen

Svensk Handel, hållbarhetsansvarig

 

Magnus är hållbarhetsansvarig och näringspolitisk expert på Svensk Handel, där han driver flera av organisationens hållbarhetsrelaterade frågor sedan 2018. Han har en lång erfarenhet av policyarbete inom offentlig sektor, men bland annat tio år inom Regeringskansliet, där han bland annat var utstationerad som skog- och lantbruksråd vid ambassaden i Peking.

LinkedIn

 

Håll dig uppdaterad på det senaste

Svensk Handels nyhetsbrev Handelns transformation skickas en gång i månaden och innehåller nyheter och trendspaningar med fokus på e-handelns utveckling, men också hela handelns omställning. Vi presenterar också de senaste uppdateringarna om våra event. Starta din prenumeration idag!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Håll koll på allt som händer i branschen, registrera dig för vårt nyhetsbrev redan idag.

D-Congress 2024

MARCH 6-7

Innovation for Impact

TICKET RELEASE DECEMBER 4

Retail Awards

1 995 KR

2 995 KR

Alla priser ex moms

 • RETAIL AWARDS
 • Mingel
 • 3-rätters middag med dryck
 • Underhållning av välkänd artist
 • Efterfest

Nordic Retail Summit

Begränsat antal, först till kvarn

Medlem

0 KR

Medlem i Svensk Handel

Trygg E-handel

1 995 KR

Certifierad Trygg E-handlare

Partner

1 995 KR

Partner till Svensk Handel

Ordinarie pris

2 995 KR

Övriga

Alla priser ex moms

 • NORDIC RETAIL SUMMIT
 • Talarprogram
 • Förmiddagsfika
 • Lunch
 • Eftermiddagsfika
 • After work

TICKETS D-CONGRESS

March 6 and 7

4.950 SEK

Sold-out

March 7

3.950 SEK

Sold-out

March 6 and 7

8.450 SEK

Sold-out

March 7

7.450 SEK

Sold-out

All prices are exclusive of VAT

 • MARCH 6
 • Access to all seminars
 • Afternoon fika
 • Mingle and bar in SH-Lounge
 • MARCH 7
 • Access to all seminars
 • Access to the exhibition and business partners
 • Book meetings with other participants
 • Morning fika
 • Lunch
 • Afternoon fika
 • After work