Nordic Retail Summit

Hållbarhet, säkerhet och teknikens under

Här möts handelns företrädare med politiker och opinionsbildare. Boka in 2 oktober redan nu.

Navigera i handelns nya värld

Handeln står mitt i en omvälvande och transformativ tid – fylld av både hot och möjligheter. Omställningen mot en ekologiskt hållbar handel är i full gång. Den ska genomföras samtidigt som säkerhetshoten mot handelns företag hopar sig. Ger politiken de förutsättningar som krävs för att klara utmaningarna? Och hur kan AI bli en del av lösningen på handelns många utmaningar?

På Stockholm Waterfront Congress Centre bjuds du på inspiration, paneldiskussioner med företagsledare verksamma inom handeln och politiker. Du blir också först med det senaste vad gäller framtidsspaningar för en bransch som ständigt befinner sig i rörelse.

Vi ses den 2 oktober.

 

Årets huvudområden

Sofia Larsen, vd på Svensk Handel och Mios vd Björn Lindblad

 • Hushållens ekonomiska smäll kommer att bli än värre under vintern och handelns möjligheter att höja priserna för att kompensera för ökade kostnader har stängts, det tåget har lämnat stationen.

  Anders Borg, tidigare finansminister

 • Tillsammans blickar vi in i framtiden för att se vilka megatrender som skapar morgondagens handel. Särskilt relevant blir det med tanke på den oroliga omvärld vi lever i. Det ska bli så spännande att vara med och sätta Nordic Retail Summit på kartan.

  Frida Boisen, moderator

  fridaboisen.se
 • En ny digital era ligger för dörren när metaverse byter skepnad från ett sci-fi-koncept till en verklighet. Individers livsstil och företag kommer att bli klimatvänliga och att bara vara hållbar kommer inte längre räcka till.

  Emma Chiu, Global Director på Wunderman Thompson Intelligence

  wundermanthompson.com

Panelsamtal om den perfekta staden på Nordic Retail Summit 2022

Det här är Nordic Retail Summit

Nordic Retail Summit sammanför under en dag handelns främsta företrädare, politiker och andra aktörer för att forma och påverka morgondagens handel.

Tre huvudområden

Utifrån årets tre huvudområden fokuserar vi på de mest brännande frågorna som handeln står inför. Behov av näringspolitiska åtgärder diskuteras och insikter formuleras om hur handelns aktörer kan möta den framtid som väntar.

1. En flodvåg av hållbarhetslagstiftning

Hur kan omställningen underlättas istället för undergrävas?

I stort sett inga svenska handelsföretag ifrågasätter behovet av att ställa om till en mer hållbar och klimatsmart handel. Många företag ligger tvärtom i framkant – även i global konkurrens. Frågan är inte längre om omställningen ska ske, utan hur snabbt och exakt på vilket sätt.

Men med ett femtiotal nya lagstiftningar enbart på EU-nivå och lång svensk tradition av att överimplementera allt som kommer från Bryssel finns en befogad oro bland svenska handelsföretag för att dränkas i en flodvåg av ny hållbarhetslagstiftning. Lagstiftning kan ibland vara nödvändig. Men det är också ett trubbigt instrument som ofta får svåröverblickbara, ibland direkt kontraproduktiva konsekvenser. Har politiken fullt ut förstått kraften i den omställning som redan pågår? Och hur kan nya regelverk utformas på ett sätt som underlättar omställningen snarare än att undergräva den?

2. När brottsligheten blivit systemhotande

Vilka åtgärder krävs för en trygg och säker handel?

Samhället prövas allt hårdare av en allt mer organiserad och sofistikerad brottslighet. Problemen med ökande stölder ur fysiska butiker är både välkända och väldokumenterade. Samtidigt har problemen med cyberbrottslighet och infiltration av kriminella som begår brott från insidan vuxit lavinartat. Sammantaget har den börda som brottsligheten innebär nått sådana nivåer att vi på allvar ser hur brottsutsattheten utgör ett direkt hot mot handelsföretagens existens. Både politiken och väljarna prioriterar trygghetsfrågorna högt. Men räcker det? Och vad behövs egentligen för att vända den negativa trenden i handeln?

3. På tröskeln till nästa tekniksprång

Hur AI förändrar handeln i dag och framöver

 

AI är här för stanna och trots enorma framsteg har vi sannolikt bara gläntat på dörren till de många möjligheter som tekniken skapar. Men liksom alla tekniksprång väcker AI också många frågor och farhågor. Hur kommer AI att förändra handeln? Behövs nya lagar också regler för att förhindra att domedagsprofeterna får rätt? Kan AI rent av vara svaret på hur handeln ska transformeras till en ekologiskt hållbar bransch med bibehållen tillväxt och lönsamhet?

Håll dig uppdaterad på det senaste

Svensk Handels nyhetsbrev Handelns transformation skickas en gång i månaden och innehåller nyheter och trendspaningar med fokus på e-handelns utveckling, men också hela handelns omställning. Vi presenterar också de senaste uppdateringarna om D-Congress. Starta din prenumeration idag!

För mer information läs vår integritetspolicy

Anmäl dig till D-Congress nyhetsbrev

Håll koll på allt som händer i branschen, registrera dig för vårt nyhetsbrev redan idag.

D-Congress 2024

MARCH 6-7

Innovation for Impact

TICKET RELEASE DECEMBER 4

TICKETS D-CONGRESS

March 6 and 7

4.950 SEK

Sold-out

March 7

3.950 SEK

Sold-out

March 6 and 7

8.450 SEK

Sold-out

March 7

7.450 SEK

Sold-out

All prices are exclusive of VAT

 • MARCH 6
 • Access to all seminars
 • Afternoon fika
 • Mingle and bar in SH-Lounge
 • MARCH 7
 • Access to all seminars
 • Access to the exhibition and business partners
 • Book meetings with other participants
 • Morning fika
 • Lunch
 • Afternoon fika
 • After work