D-Congress
2023-10-12

Första talarna klara till D-Congress 2024

Författare

Svensk Handel

Dela artikel

Susanne Ehnbåge, Zoe Bayliss Wong och Elin Bergman. Svensk Handel presenterar nu de första tre talarna till D-Congress den 6 – 7 mars 2024 på Svenska Mässan i Göteborg. Alla tre talar utifrån temat för D-Congress 2024; Innovation for Impact.

 

Zoe Bayliss Wong, Elin Bergman och Susanne Ehnbåge

 

Lindex VD Susanne Ehnbåge öppningstalar på D-Congress i Kongresshallen onsdagen den 6 mars 2024 under rubriken ”Att göra skillnad för framtida generationer.” Susanne är VD för Lindex sedan 2018 och utsågs i maj 2023 även till VD för företagets ägare, finska börsbolaget Stockmann Group.

”Vi är mycket imponerade av hur Lindex de senaste åren höjt ribban för sig själva med stort fokus på tre områden; att stärka kvinnor, respektera vår planet och stå upp för mänskliga rättigheter. Med vårt tema, Innovation for Impact, har jag svårt att tänka mig en bättre öppningstalare än Susanne Ehnbåge”, säger Svensk Handels innovationschef Per Ljungberg som är ytterst ansvarig för programmet på D-Congress.

Vem har ansvaret för att göra handeln mer hållbar?

D-Congress andra dag, torsdagen den 7 mars, inleds också i Kongresshallen med en keynote med stark koppling till Innovation for Impact – Zoe Bayliss Wong. Hon var tidigare direktör och en av de första anställda på Depop, den brittiska hyllade social-shopping-appen som fortfarande är en av de främsta secondhand-sajterna i världen. 2018 tog hon en plats på Forbes ”30 under 30”-lista. Nu mera leder hon tillväxtplanen för Vivobarefoot, en regenerativ scaleup som gör skor som är bra för både människor och planeten. Rubriken på hennes presentation på D-Congress är “When circularity is not enough. A new model for the future of sustainable consumption”

“Jag ser fram emot att höra Zoe Bayliss Wongs resonemang om vem som har ansvar för att göra handeln mer hållbar – konsumenterna eller företagen? Och hur hon ser på vilken roll som sociala och delade element har för att förändra vårt sätt att konsumera”, säger Per Ljungberg och fortsätter: ”Jag tycker vi lyckats mycket väl med våra internationella keynote speakers de senaste åren; Rachel Botsman, Afdhel Aziz och Brian Solis har verkligen levererat. Jag har stora förväntningar på att vi lyckats träffa rätt med Zoe Bayliss Wong också.”

Den cirkulära ekonomins svenska drottning

Den tredje talaren som är klar för D-Congress 2024 har också fokus på den cirkulära ekonomin. Så mycket att hon brukar kallas för ”the Circular Economy Queen of Sweden”. Elin Bergman är COO och vice ordförande för det svenska cirkulära ekonominätverket Cradlenet och är en av medgrundarna till Nordic Circular Hotspot, en samarbetsplattform för att accelerera cirkulär ekonomi i regionen. Rubriken på hennes fördrag är ”Cirkulär ekonomi och konsumtion – nya hållbara affärsmodeller och produkter inom handeln”.

”Jag hoppas och tror att Elin vågar provocera oss lite och inspirerar oss till att sätta lite mer fokus på den cirkulära omställningen. Men också att vi får praktiska tips om hur vi genom att tänka smart och anamma nya cirkulära affärsmodeller kan skapa konkurrenskraft, lönsamhet och nya jobb. Inspiration och kunskap, i kombination med nätverkande i absolut världsklass är det som gör D-Congress till en så framstående mötesplats för den digitala handeln i Sverige”, säger Per Ljungberg.

Det blir sannolikt utsålt i år igen – biljetterna släpps den 4 december

Under hösten presenterar Svensk Handel ytterligare fler än 100 talare och måndagen den 4 december släpps biljetterna. Förra året tog de 2900 biljetterna slut redan en månad före D-Congress genomförande.

D-Congress 2024

MARCH 6-7

Innovation for Impact

TICKET RELEASE DECEMBER 4

TICKETS D-CONGRESS

March 6 and 7

4.950 SEK

Sold-out

March 7

3.950 SEK

Sold-out

March 6 and 7

8.450 SEK

Sold-out

March 7

7.450 SEK

Sold-out

All prices are exclusive of VAT

 • MARCH 6
 • Access to all seminars
 • Afternoon fika
 • Mingle and bar in SH-Lounge
 • MARCH 7
 • Access to all seminars
 • Access to the exhibition and business partners
 • Book meetings with other participants
 • Morning fika
 • Lunch
 • Afternoon fika
 • After work