D-Congress
2023-10-12

D-Congress 2024 – en manifestation för cirkulär handel

Författare

Svensk Handel

Dela artikel

Hur handeln ska ta ledartröjan i näringslivets omställning mot en mer cirkulär ekonomi är fokus för D-Congress 2024. Temat är Innovation for Impact. Talare av internationell toppklass kommer inom kort att presenteras. I december släpps biljetterna.

Planeringen inför D-Congress 2024 är i full gång. Norra Europas största och viktigaste event för e-handeln blir i år vassare än någonsin. Svensk Handel har satt årets tema – Innovation for Impact. Hur ska handeln leda omställningen mot en mer hållbar ekonomi?

– Handeln har en central roll i för att vi ska lyckas klara omställningen. För att vara ett lönsamt företag på sikt måste du vara en del av lösningen på den omställning som vi står inför. Temat på årets D-Congress är mer relevant än någonsin, säger Sofia Larsen, vd på Svensk Handel.

AI motor i omställningen

Den 6 – 7 mars 2024 samlas de främsta experterna, både från Sverige och internationellt, på Svenska Mässan i Göteborg för att ge den senaste kunskapen. Även retailers som ligger i framkant i hållbarhetsfrågan kommer att ge sina erfarenheter. En viktig fråga är hur digitaliseringen kan accelerera företagens hållbarhetsarbete.

– Vi ger konkreta råd och tips på hur AI kan vara en motor i företagens omställning. Hållbarhetsarbetet hos många svenska retailers är i absolut världsklass och vi ska inspireras av varandra. Det finns många goda exempel att lyfta, säger Per Ljungberg, Innovationschef på Svensk Handel och ansvarig för D-Congress.

Högt tryck inför biljettsläpp

Många spännande talare kommer inom kort att presenteras. Biljetterna släpps 4 december. Förra året sålde biljetterna slut mer än en månad i förväg. Trycket är högt även i år. Samtliga mässplatser har redan sålt slut och drygt 100 partners har säkrat sin plats. Det laddas också för en pangavslutning med fest på kvällen där bland annat vinnaren i D-Award koras.

– D-Congress ska vara den självklara mötesplatsen för e-handeln där vi delar erfarenheter, bygger nätverk och har riktigt kul. Utan en ordentlig fest, inget D-Congress, säger Per Ljungberg.

Som medlem i Svensk Handel har betalar du halva priset på entrébiljetten till D-Congress. Det gäller även företag med Svensk Handels certifiering Trygg E-handel.