Presenteras av: Coop
Vad måste till för att vi ska äta mer hälsosamt och hållbart?
Forskningen är tydlig med att vårt sätt att producera och konsumera mat inte är hållbar för människa, miljö, samhälle eller hälsa. Samtidigt sker små förändringar i beteendet hos konsument. Vad krävs för att vi ska äta mer hälsosamt och hållbart? Vem ska hjälpa konsumenten till bättre val?
I den breda hållbarhetspaletten av klimatutsläpp, biologisk mångfald, arbetsförhållanden och djurvälfärd går många konsumenter vilse. Därtill ska man äta hälsosamt. Hur kan vi se till att den mat som produceras är schysst för både människan och jorden? Och hur kan vi guida konsumenten för att göra bättre val? Livsmedelsverket presenterar de nationella målen för Sveriges livsmedelskonsumtion inom hälsa, miljö och klimat och det arbete som ska göras för att nå målen. Därtill följer ett panelsamtal där vi diskuterar hur politik, näringsliv och konsumenter tillsammans kan arbeta för en snabbare omställning till en mer hälsosam och hållbar kost.
Medverkande:
Länk till programpunkten i det officiella Almedalsprogrammet
Innovation for Impact
Retail Awards
1 995 KR
2 995 KR
Alla priser ex moms
TICKETS D-CONGRESS
March 6 and 7
4.950 SEK
March 7
3.950 SEK
March 6 and 7
8.450 SEK
March 7
7.450 SEK
All prices are exclusive of VAT