Henrik Pålsson

Lunds universitet

Professor förpackningslogistik

Framtidens hållbara e-handelsleveranser

Scen: Scen E3
Cross-border e-com
16:30-17:30 - 6 mars
Gå till Scen E3
Lägg till i kalender2024-03-06 16:30:002024-03-06 17:30:00Europe/StockholmLunds universitet - Henrik PålssonFramtidens hållbara e-handelsleveranserCross-border e-comSvensk Digital Handelnoreply@dhandel.seevent

Framtidens hållbara e-handelsleveranser

Under ledning av Arne B Andersson från Svensk Handel och Josephine Darlington från ASTER presenteras flera samtal på temat hållbara e-handelsleveranser. Vilken betydelse har e-handeln för den gröna omställningen? Hur kan vi hjälpa konsumenter att välja den mest hållbara kanalen? Vilken betydelse har hållbarhetsmärkningar för att nå en mer hållbar e-handel? Och hur uppnår vi en logistik som är både ekonomisk, ekologisk och social hållbar i omställningen till cirkulära affärsmodeller?

Henrik Pålsson

Henrik Pålsson leder forskning och undervisar inom hållbar logistik och supply chain management. Hans forskning inkluderar exempelvis förpackningens roll för effektiva försörjningskedjor, miljöeffektiv e-handel och hållbara godstransportsystem. Tillsammans med en kollega har han utvecklat ett innovativt digitalt systemstöd som mäter, förbättrar och simulerar användning av förpackningar i försörjningskedjor för ökad klimateffektivitet. Projektet har valts in på Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademiens lista för forskningsprojekt med stor potential att skapa nytta genom kommersialisering och samhällspåverkan. Henrik jobbar även med strategiska forskningsfrågor på LTH.

LinkedIn