Erik Sandberg

Linköpings universitet, Logistik- och kvalitetsutveckling

Professor

Framtidens hållbara e-handelsleveranser

Scen: Scen E3
Cross-border e-com
16:30-17:30 - 6 mars
Gå till Scen E3
Lägg till i kalender2024-03-06 16:30:002024-03-06 17:30:00Europe/StockholmLinköpings universitet, Logistik- och kvalitetsutveckling - Erik SandbergFramtidens hållbara e-handelsleveranserCross-border e-comSvensk Digital Handelnoreply@dhandel.seevent

Framtidens hållbara e-handelsleveranser

Under ledning av Arne B Andersson från Svensk Handel och Josephine Darlington från ASTER presenteras flera samtal på temat hållbara e-handelsleveranser. Vilken betydelse har e-handeln för den gröna omställningen? Hur kan vi hjälpa konsumenter att välja den mest hållbara kanalen? Vilken betydelse har hållbarhetsmärkningar för att nå en mer hållbar e-handel? Och hur uppnår vi en logistik som är både ekonomisk, ekologisk och social hållbar i omställningen till cirkulära affärsmodeller?

Erik Sandberg

Erik Sandberg är professor i logistik och supply chain management på avdelningen Logistik- och kvalitetsutveckling vid Linköpings universitet. Hans forskning handlar om affärsutveckling, strategi och organisation av logistikverksamhet, ofta med syftet att bättre förstå hur logistik kan bidra till hållbara konkurrensfördelar. Han har de senaste tio åren lett ett antal större forskningsprojekt som på olika sätt har belyst logistikutvecklingen i svenska handelsföretag. Han är också författare till två läroböcker samt över 100 vetenskapliga journal- och konferensartiklar.

LinkedIn